Textiel@opleiding

Textiel@opleiding

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang hem maandelijks in je mailbox.

© 2020 wild van textiel

Transition: textiel voor de toekomst

Trendforcaster Lidewij Edelkoort zette in november laatstleden de krijtlijnen uit voor het toekomstige modebeeld.  

Feest bij Mistral Home

Belgisch label Mistral Home, producent van hoogwaardig bed- en tafellinnen, viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Dat doen ze met een bijzonder kleurrijke collectie. 

Masureel zorgt voor comfort in trein

Denkt u ook dat de materialen in een treincoupé vooral synthetisch zijn? Dan denkt u verkeerd. Group Masureel (garenspinnerij en -ververij), specialist in garens voor de transportindustrie,  levert al vele jaren de materialen voor de bekleding van de fauteuils in de treincoupés. En die bekleding is een mengeling van polyamide en wol. 

Libeco: linnen met wol

Ecologisch bewustzijn dringt hoe langer hoe meer door in onze leefwereld. Bij Libeco, één van onze meest gewaardeerde linnenproducenten, gaan ze nog een stapje verder. Ook diervriendelijkheid speelt bij hen mee. 

Sioen: Greentecstyle

Meer groen in de stad is in het huidige klimaat een must. Bij Sioen hebben ze daarvoor een materiaal ontwikkeld op basis van textiel.


Devan: voor een zachte huid

Al 40 jaar voorziet Devan in high-tech finishes voor textiel. Deze hoogtechnologische oplossingen zorgen voor extra draagcomfort voor de gebruiker. Zo werkte Devan samen met HUUB (USA) om de prestaties van sporters te verhogen, door te zorgen voor extra comfort.

Resortecs: smeltende draden!

Textiel wordt gelukkig hoe langer hoe meer gerecycleerd. Recycleren is makkelijk voor onbewerkt materiaal, maar het wordt een probleem wanneer er ritsen en knopen moeten verwijderd worden. Resortecs (Regeneration bvba) heeft daar een oplossing voor. Zij ontwierpen een draad die gewoonweg oplost bij hoge temperaturen. Ritsen en knopen komen op die manier gewoon los. Wat een grote tijdsbesparing is bij de recyclage. 

Beaulieu brengt 100% recycleerbaar beurstapijt

De voorbije Meubelbeurs in Brussel –erg veel textiel, vooral zacht fluweel in tere tinten!- zorgde voor een ecologisch verantwoorde vloerbekleding. Het beurstapijt was immers voor 100% recycleerbaar.