Textiel@opleiding

Textiel@opleiding

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang hem maandelijks in je mailbox.

© 2019 wild van textiel

Transition: textiel voor de toekomst

Trendforcaster Lidewij Edelkoort zette in november laatstleden de krijtlijnen uit voor het toekomstige modebeeld.  

Clarysse: badhanddoeken met vlasvezels

Fabrikant van bed- en badlinnen Clarysse zet al geruime tijd hoog in op vernieuwing. Vorig jaar lanceerden ze Towel2, een badhanddoek die vezels van gerecupereerd katoen bevat. Nu komen ze met een volledig nieuwe lijn handdoeken, Linen Life. 

Designs of the Time: krijt en geitenhaar

Fabrikant van interieurstoffen Puylaert Designs of the Time, houdt van moderne architectuur. Designs of the Time creëerde een nieuwe collectie Nobel Savage 2, geïnspireerd op de Aboriginal cultuur.

Liebaert: extra comfort voor lingeriematerialen

Liebaert is onze Belgische nummer één fabrikant van stoffen voor lingerie en elastische materialen. Ze brengen nu een nieuwe lijn op de markt die de vezels Lycra Beauty en Lycra Sport PCE mee verwerkt.

Aristide: krullen of rechte lijnen

Stoffen- en tapijtenfabrikant Aristide biedt voor het najaar drie nieuwe collecties aan, telkens met een jugendstill design. 

Linnen als composiet

De vezels van vlas worden niet alleen gebruikt om luxueuze linnen stoffen te maken. Ze zijn zo stevig, dat ze ook zorgen voor versteviging bij composietmaterialen.

Nelen&Delbeke: naast linnen nu ook wol

Nelen&Delbeke, Belgisch aanbieder van interieurmaterialen,  is gespecialiseerd in natuurlijke vezels, en dan vooral in linnen.

Creatief rond een weefgetouw: NoMoreTwist

Studio NoMoreTwist maakt textiel op maat voor de modewereld en voor interieurdecoratie. Dat gaat dan van plaids, via kussens tot vloerbedekkingen. Het label brengt drie ontwerpers samen rond een reuze weefgetouw.