Textiel@opleiding

Textiel@opleiding

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang hem maandelijks in je mailbox.

© 2020 wild van textiel

Transition: textiel voor de toekomst

Trendforcaster Lidewij Edelkoort zette in november laatstleden de krijtlijnen uit voor het toekomstige modebeeld.  

Beaulieu brengt 100% recycleerbaar beurstapijt

De voorbije Meubelbeurs in Brussel –erg veel textiel, vooral zacht fluweel in tere tinten!- zorgde voor een ecologisch verantwoorde vloerbekleding. Het beurstapijt was immers voor 100% recycleerbaar. 

Verstraete-Verbauwede: zijdezachte viscose

Tapijten worden gemaakt van wol, van katoen, soms zelfs van zijde, of van synthetische materialen. Verstraete-Verbauwede, (V&V carpets) tapijtfabrikant uit de streek van Kortrijk, heeft een aparte lijn met tapijten uit viscose.  

 

Leda: kussens en dekens

Leda Devoldere, een 25-jarige ontwerpster uit Gent, houdt van textiel. Ze studeerde in 2016 af aan het KASK in Gent als textielontwerper. Ze heeft een complete reeks dekens en kussens opgezet, onder de benaming LINES.

Textiel en kunst: Christophe Coppens

Een levensgroot zelfportret, gemaakt uit textiel, met handborduurwerk versierd. Een “Man Broom”, een liggende man, gemaakt uit dweilen (met Belgische driekleur), en rustend op verschillende borstels. Het zijn maar twee voorbeelden van de laatste kunst van Christophe Coppens. Zijn nieuwste tentoonstelling in Huis De Uil in Temse gooit hoge ogen, niet in het minst omdat Coppens een bevreemdende maar geslaagde mix van materialen weet te gebruiken: veren, was, metaal, hout, en veel, heel veel, textiel.

Milieuvriendelijke tafelkleden bij Mistral

Mistral Home, Belgisch producent van tafel- en bedlinnen heeft sinds geruime tijd collecties die bijzonder milieuvriendelijk zijn. Daar voegen ze nu een nieuwe lijn tafellinnen aan toe: Sogo. 

Casalis: cosy tapijten en poefs

 

Casalis lanceert deze winter drie nieuwe thema’s voor zijn collecties tapijten, poefs en plaids. 

 

Libeco houdt van strepen

Bij Libeco zetten ze volop in op de nieuwste trend voor huishoudlinnen, namelijk brede strepen. Dit label, gekend voor zijn topkwaliteit, gebruikt voor het bedlinnen hoogwaardig materiaal, namelijk 100% linnen, 200g/m².  Er zijn rijke kleuren, van goud tot bruin en rood. Sommige materialen zijn een mix van natuurlijke vezels als vlas en wol, wat resulteert in een ‘levendig’ eindproduct.