© 2018 wild van textiel

Ssst! Casalis dempt

Casalis, de Belgische specialist in interieurstoffen, zoals tapijten en akoestische panelen, combineert zoals steeds het esthetische aan het functionele. Zij zijn bijzonder gefocust op het gebruik van natuurlijke materialen, met een lange levensduur en tijdloos design. 

Flax DNA: een trotse tentoonstelling

Belgen zijn niet enkel gekend voor hun chocolade, frietjes en wafels. Wij zijn nog altijd één van de meest gegeerde leveranciers van luxe linnen. De grondstof hiervoor, vlas, staat centraal in de tentoonstelling die Fedustria organiseert: Flax DNA.

 

Werken in de textielsector

Werken met prachtig materiaal, in goede omstandigheden, gebruik makend van technologische hoogstandjes: dat is wat werken in de textielsector vandaag betekent. 

De ommekant van een tafelkleed

Jessy Van Durme creëerde voor Verilin een bijzonder tafelkleed. 

Beaulieu en Sioen versterken Panamakanaal

Textiel als versteviging van een sluis, het lijkt onmogelijk, maar het kan. 

Fauna en flora slaan handen in elkaar

Libeco, Belgisch topmerk gespecialiseerd in hoogwaardig linnen, heeft voor volgende winter een mooie collectie bedlinnen in de markt gezet. 

GUIDELINES - Afstudeerproject van Leda Devoldere

Het project Guidelines is vertrokken vanuit het idee om verschillende grenzen te doorbreken.

(Behind) The Clothes: Bruno Pieters

Tot 2 oktober loopt in Antwerpen de tentoonstelling (Behind) the Clothes', van curator Bruno Pieters. Pieters trekt zo de aandacht op het belang van duurzaamheid in de textiel- en modesector.