Textiel@opleiding

Textiel@opleiding

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang hem maandelijks in je mailbox.

© 2019 wild van textiel

HoGent - bachelor textieltechnologie

De opleiding professionele bachelor in de textieltechnologie vereist geen specifieke voorkennis. Goed om weten is dat de Belgische textielsector een van de modernste en meest 'performante' ter wereld is en dat wij heel nauw met die sector in binnen- en buitenland samenwerken. Textiel betekent ook creativiteit, diversiteit en hoogtechnologie, aldus Michéle Sioen CEO van Sioen Industries en voorzitter van Fedustria

Heb je interesse in de ontwikkeling en in de productie van textielmaterialen? En wil je graag alles weten over de innovatieve textielwereld? Dan is de bachelor in de textieltechnologie vast en zeker iets voor jou. De opleiding is uniek in Vlaanderen, duurt 3 jaar en is praktijkgericht. Je krijgt een stevige basis mee zodat je de technologische en maatschappelijke evoluties in de textielsector probleemloos kan volgen. Je maakt niet alleen kennis met de verschillende technieken en materialen, je wordt ook gestimuleerd om nieuwe innovatieve producten te ontwerpen.

 

Het nieuwe programma  trekt de kaart van hoogtechnologische kennis, innovatie, creativiteit en duurzaam ondernemen. Je vindt onze afgestudeerden terug in vijf grote sub sectoren: interieurtextiel, kledingtextiel, technisch textiel, veredeling, spinnerij en voorbereiding. Zowel in België als buiten de landsgrenzen. 

 

Meer weten?

Surf naar de opleiding textieltechnologie via www.hogent.be/toekomstige-student/opleidingen/bachelors/textieltechnologie/

 
Praktisch
HoGent Natuur en Techniek
Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (met de wagen)
Voskenslaan 270 (te voet)
9000 Gent
09 243 27 00
 
De lessen vinden plaats op campus Schoonmeersen maar ook in het gloednieuwe ‘Fashion and Textiles Innovation Lab (FTI Lab)’ op de site Buchtenstraat. Onderstaand filmpje speelt zich nog af in het oude textielinstituut op de Voskenslaan dat onlangs werd gesloten.