Textiel@opleiding

Textiel@opleiding

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang hem maandelijks in je mailbox.

© 2019 wild van textiel

Oude jeans voor post-consumers: I Am

Niet alleen Fedustria en Creamodo en het initiatief Ecy-Twin bekommeren zich om de duurzaamheid. Belgisch label JBC zet zich ook sterk in voor de circulaire productie, met de hulp van de consument. Die brengt afgedragen jeans naar de winkel, waarna de materialen naar de stoffenleverancier gaan die ze vervezelt. De gerecupereerde vezels maken 20% uit van de nieuwe denimmaterialen. 
Om de jeans zo duurzaam mogelijk te maken wordt ook het design aangepast. Knopen, rits-tape, fake-lederen label, stikgaren en de pocket voering zijn allemaal van gerecycleerde materialen. Ontwerper Sven Bullaert is de bezieler achter deze I AM collectie.

Eerder ontwikkelde het modemerk al kleding gemaakt uit gerecycleerde petflessen en lyocel, en lanceerde het haar I AM Transparency Tool.

Voor de nieuwe I AM-collectie kon JBC rekenen op de samenwerking en knowhow van het European Clothing Action Plan (ECAP), een initiatief dat de ecologische voetafdruk van de kledingindustrie in de Europese Unie wenst te verkleinen.

https://youtu.be/8hRNkVN0t-A