Textiel@opleiding

Textiel@opleiding

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang hem maandelijks in je mailbox.

© 2019 wild van textiel

Propere jeans bij HNST

HNST (=honest) is het nieuwe Belgische jeansmerk dat ecologisch vriendelijk denim wil gebruiken voor zijn jeanscollectie. Eigenaar van HNST, Tom Duhoux heeft samen met ontwerpster Ellen Robinson enkele nieuwe modellen voorgesteld.

 Het materiaal is voor 50 procent gerecycleerd denim en 50% procent Tencel. Voor het gerecycleerde materiaal maken ze gebruik van afgedankte jeans. De indigo kleurstof wordt via electrocellen op het materiaal gefixeerd. Zo blijven er geen toxische resten achter na het wassen. Dit materiaal wordt geleverd door de European Spinning Group (ESG), een familiebedrijf van de derde generatie al, onder leiding van Julie Lietaer en neef Karel Ghesquire. Daar blijft het niet bij: ook de afwerking krijgt een ecologische verantwoord materiaal: afbreekbaar polyester voor de stiknaden, afschroefbare knopen, en etiketten die biologisch afbreekbaar zijn. 

En als kers op de taart: wanneer de broek versleten is, kan je ze terugsturen. Je krijgt dan een kortingbon voor een nieuw exemplaar.

https://www.letsbehonest.eu