Textiel@opleiding

Textiel@opleiding

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang hem maandelijks in je mailbox.

© 2019 wild van textiel

Verilin valt in de prijzen

Linnenspecialist Verilin, het Kortrijks bedrijf dat linnen in zijn DNA heeft, kreeg zopas de Henry Van de Velde award voor innoverend design, met zijn collectie Tableskin. 

Verilin werkte hiervoor samen met ontwerpster Lore Langendries, gespecialiseerd in het maken van draagbare objecten uit dierenhuid. Langendries maakte een ontwerp, dat Verilin omzette in een tafelkleed met bijpassende servetten Tableskin is een 100% Belgisch en puur ambachtelijk product. Bij de productie wordt er bijna geen afval geproduceerd want afmetingen en kleuren worden afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

Het unieke en innovatieve karakter van dit ontwerp is dat de basis niet ligt in een klassiek textielontwerp maar voortkomt uit een grafisch bestand waarvan de pixels omgezet zijn in een weefprogramma. De keuze van de bindingen, het basismateriaal en de configuratie van het weefgetouw zorgen ervoor dat de resolutie van de foto maximaal behouden wordt. In principe is dit dus een geweven foto. Verilin noemt dit “damastweven 2.0”.

 

www.verilin.be