Textiel@opleiding

Textiel@opleiding

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang hem maandelijks in je mailbox.

© 2019 wild van textiel

Universiteit Gent, European Master programme in textile engineering (E-TEAM)

Naast de opleiding tot  Master in de Materiaalkunde is er ook de meer gespecialiseerde en Engelstalige opleiding Master of Textile Engineering, die zich specifiek richt op  textieltechnologie. Ze is sterker gespecialiseerd en meer direct georiënteerd naar de textielindustrie. De opleiding bestaat uit 120 studiepunten verdeeld over twee jaar. De lessen zijn geconcentreerd in de eerste 3 semesters. Het laatste semester is volledig gewijd aan de masterproef. Ieder semester verblijven de studenten aan een andere universiteit. De masterproef wordt uitgevoerd aan een universiteit naar keuze. 

De opleiding heeft een uitgesproken internationaal karakter

Je krijgt les in het Engels van docenten uit verschillende universiteiten binnen Europa. Je medestudenten komen van over heel Europa.  Als student ga je minstens drie semesters in een ander land verblijven. Deze opleiding is dan ook een ideale vertrekbasis is voor een internationale carrière. De doelstellingen zijn gelijkaardig aan deze van de Nederlandstalige Master. Uit het studieprogramma blijkt echter dat een veel groter aantal studiepunten besteed worden aan zuiver textielvakken, wat toelaat veel meer in de diepte te gaan bij de beschrijving van structuren en processen.

 

Tevens kan worden ingegaan op gespecialiseerde vereisten van hoogtechnologische toepassingsgebieden zoals de medische sector, bouwkunde of transportsector. Daarnaast omvat de opleiding enkele algemene opleidingsonderdelen die voor de textielsector van bijzonder belang zijn, zoals diverse aspecten van management, technische facetten van confectie, informaticasystemen en internationale handel. Veel meer dan in de Nederlandstalige Master, spitsen deze algemene  opleidingsonderdelen zich toe op specifieke voorbeelden uit de textielsector. 

 

Praktisch

Universiteit Gent

Technologiepark 907

9052 Gent (Zwijnaarde)

09 264 57 35

textiles@ugent.be

textiles.ugent.be